The Magical History Tour logo

Agenda

2023
2024
2025
2010
2024
zo 24 maart, 16:00 KSH Phileutonia Kanaaldijk N.W. 27-B, Helmond
zo 13 oktober, 16:00 D'n Ekker Nieuwstraat 44, Best

Foto's

2017-09-30 De Fantast Valkenswaard

In de bovenstaande agenda kan je in voorgaande jaren op de datum van sommige optredens klikken om de foto's van dat optreden te zien. Of klik hier voor een volledige lijst van al onze foto-albums.

Video

Biografie

The Magical History Tour giet het repertoire van The Beatles in een eigentijdse jas. Hier wat strakker, daar wat steviger en af en toe een vocaal extraatje, maar je zult altijd The Beatles blijven horen. The Magical History Tour doet dat al sinds 2010 op Nederlandse en Belgische podia van muziekcafés en theaters en op festivals. De kroon op het werk is op 9 maart 2019 gezet, toen de band was uitgenodigd om in The Cavern in Liverpool te spelen, de club waar The Beatles in de beginjaren zestig hun naam vestigden. Ze traden er bijna driehonderd keer op. Daarna groeide The Cavern uit tot een bedevaartsoord voor elke rechtgeaarde Beatlesliefhebber.

De Magical History Tour speelt de hits uit de begintijd van The Fab Four en het doorwrochte studiowerk uit de tweede helft van de jaren zestig. Aangevuld met minder bekend werk uit beide perioden. Minder bekend, maar niet minder boeiend.

Bandleden

Jan van Riet

Jan van Riet

Zang, mondharmonica, percussie, etc.

Ondanks mijn voorkeur voor het 'ruigere' werk (The Stones) voel ik mij ontzettend thuis in The Magical History Tour. Geen Beatles-pakken en -pruiken en mijn vrije rol als losse zanger is heel prettig. We spelen de muziek van de Fab Four met een ‘randje’ zoals ook Paul McCartney dat tegenwoordig doet. Heerlijk!

Tini Boer

Tini Boer

Gitaar en zang

Het is elke keer weer een genot om de muzikale vondsten van de Fab Four te mogen spelen. Uitgaand van het origineel weten wij er met de Magical History Tour toch vaak weer een eigen draai aan te geven…. een uitdaging op zich.

Han Verbakel

Han Verbakel

Basgitaar en zang

Paul McCartney deed bassen er maar een beetje bij. Maar vergis je niet: zijn creativiteit als songschrijver en zanger is ook in al zijn baspartijen terug te vinden. Wie die mag spelen in een Beatles-tributeband is een geluksvogel.

Bart van Oort

Bart van Oort

Gitaar en zang

Niets is 'gewoon' aan het Beatles repertoire. Van de geniale vondsten tot de psychedelische en soms zelfs bizarre productiemethoden in bijvoorbeeld nummers als A Day In The Life. Het is bij ieder nummer opnieuw een uitdaging om dat op een eigen en eigentijdse manier naar een live-setting te vertalen.

Michiel Verzellenberg

Michiel Verzellenberg

Drums

Ringo Starr was misschien niet de meest populaire Beatle, maar zijn drumpartijen waren en zijn uniek en soms onnavolgbaar. Neem bijvoorbeeld het iconische "Come Together". Ringo als linkshandige op een rechtshandig opgebouwde drumkit, brengt iets unieks en bijzonders. Dit inspireert en verveelt nooit.

Jacques Boer

Oudlid - Jacques Boer

Drums, initiatiefnemer

Jacques stapte in 2020 uit de Magical History Tour wegens gezondheidsredenen en overleed ongeveer een jaar later. Als eerbetoon aan Jacques maakten we deze gedenkpagina.

Contact

U kunt contact met ons opnemen via

Facebook logo

Natuurlijk hebben we ook een Facebook pagina. Let op: gebruik die niet om ons te bereiken!